tiistai 6. elokuuta 2013

Toiminnallisen loppuseminaarin järjestelystä ja blogittamisen vaikeudesta



Syksyn kehitimme ja pilotoimme, keväällä mallinsimme ja aloitimme toiminnallisen loppuseminaarin valmistelun, jota huomenna jatkamme. Kehittäminen toki jatkuu koko ajan. Tiedotus on hyvistä aikeista huolimatta painottunut tämän blogin kirjoittamisen sijaan Facebookin sivuillemme ja wikiin. Oman opetustyönsä ohessa kehittämistä tekevät viisaasti kieltäytyivätkin kunniasta kirjoittaa blogia vuoden varrella. Opetustyön laadukas hoitaminen ja kehittäminen on jo sinänsä erittäin kunnioitettava työsuoritus. Omassa kalenterissani on ensi talvelle blogittamiseen varatut ajat. Vuoden mittaan näette, toimiiko tämä suunnitelma. Pohdittavista aiheista ei ole pulaa, mutta aikatauluttamatta kirjoittamiseen ei ole tullut tartuttua varsinkin kun viime talvena kirjoittamista oli usein maitohapoille saakka muutenkin.



To 19.9 Tampereella pidettävästä loppuseminaarista halusimme toiminnallisen - mitä muutakaan Kiltakouluilta voisi odottaa. Yli seitsemän minuutin puheenvuorot puuduttavat kuulijan ja vain pieni osa meistä ihmisistä on auditiivisia kuuntelemalla oppivia. Ammatilliseen koulutukseen valikoitunee vielä enemmän tekemällä oppijoita, joten osallistujat pääsevät tekemään. Todistuksen saa, kun valokuvaa päivän aikana näkemäänsä ja kirjoittaa siitä blogin.


Toiminnallisen tapahtuman järjestelyt ovat työläät verrattuna seminaarin järjestämiseen. Ohjelma ilmoittautumislinkkeineen, kahvitukset ja ruokailut, toimintapisteiden suunnitelmat ja pysäköintipulmat olisivat toki perinteisemmänkin seminaarin järjestäjien päänvaivana. Nyt tarvitsemme lisäksi koko rakennuksessa toimivan wlan-verkon, lainalaitteita, opiskelijatuutoreita ohjeistuksineen, ryhmien toimintapisteiden aikataulutuksen ja blogin, jonne blogittomat voivat oman päivän oppimispäiväkirjansa viedä. Uskon silti, että vaivannäkö kannattaa ja osallistujilla on suurempi todennäköisyys alkaa soveltaa jotakin näkemäänsä - ei kun kokemaansa - omassa työssään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti